Category Uncategorized
 

Schoner. Stiller. Goedkoper. Drie redenen waarom AgroWorld / Koeltransport Denemarken kiest voor LNG. Liquefied Natural Gas is vloeibaar gemaakt aardgas. Door de extreem lage temperatuur wordt het volume van het gas 600 keer kleiner waardoor het zeer geschikt is als transportbrandstof. Goed voor mens, milieu en de portemonnee.

“Verduurzaming van ons wagenpark en daarmee onze bijdrage leveren aan een schonere wereld,” noemt directeur Otto Nijhuis de belangrijkste reden om de inmiddels tweede truck die op LNG rijdt in gebruik te nemen, “Al onze vrachtwagens zijn uitgerust met zonnepanelen en het rijden op LNG zie ik als een logische tweede stap. We besparen op deze manier aanzienlijk op CO2-uitstoot, fijnstof en stikstof.” De hogere kosten van de aanschaf van de Volvo FH4 LNG 4×2 wordt al snel terugverdiend. De vrijstelling van Duitse Maut, accijnskorting en minder brandstofverbruik zijn hierin de hoofdfactoren voor de specialist in koeltransport die dagelijks op Denemarken rijdt. Met een zeer acceptabele actieradius van  1.000 kilometer zijn de chauffeurs dik tevreden. Daarnaast zijn de LNG-trucks zo’n 75% stiller dan dieseltrucks.

De LNG-Volvo is de 67ste telg in de AgroWorld-familie en rijdt inmiddels op de weg in de nieuwe kleurstellingen. Binnenkort zal het wagenpark met nog eens twee trucks worden uitgebreid.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *