"Kwalitatief goed geregeld transport is het verlengstuk van de verkooporganisatie van onze klant"


Daarover is Otto Nijhuis, directeur-eigenaar van Koeltransport Denemarken, duidelijk.

Aan het begin van deze eeuw begon hij als eenpitter op de vrachtwagen vanuit De Lutte. Naast zijn werk thuis op de boerderij werd hij huisvervoerder van een slachterij in de buurt. Het begon met vervoeren van afval en het opruimen en schoonmaken van de ruimten.

«Niet bepaald het werk dat velen graag deden.» Later kwamen daar mest- en voertransport bij.

Van het gros van de werkzaamheden voor de vleesverwerkende industrie nam Nijhuis afscheid. Wat restte is het gekoeld transport van vleesproducten. Inmiddels is daar een breed scala aan producten toegevoegd die gekoeld of bevroren vervoerd moeten worden: te denken valt aan kip, groente, vis en andersoortige levensmiddelen.

Het bedrijf groeide in omvang en specialisme.

Nu zo’n twintig jaar later opereert de nuchtere Lutternaar vanuit 4 vestigingen in Nederland en Duitsland samen met, zoals hij zelf zegt, de motor van het bedrijf: zo’n 160 medewerkers waarvan 120 goed opgeleide en ervaren chauffeurs en 40 medewerkers in de overhead. Zij staan garant voor 24 uurs service, 7 dagen per week. Dagelijks rijden er 120 vrachtwagens met opleggers naar Denemarken en terug. Tot de trouwe klanten mag de transporteur bedrijven als Vion, Westfleisch, Aviko, Arla, Quizini en Bonfait rekenen.

Otto Nijhuis is trots op het feit dat hij als boegbeeld van zo’n mooie organisatie mag fungeren:


"De Twentse nuchterheid en die van het Duitse Niedersaksen zitten diep in het DNA van ons bedrijf. Dit zie je terug in de correctheid hoe wij allen omgaan met onze klanten en hun producten. Doen wij iets niet goed, dan heeft niet alleen onze klant er last van maar ook zijn klant. Wat bij ons daarom echt bovenaan staat is: afspraak = afspraak"